MIKA SEPPÄNEN


Olen pystyvä ja rohkea mies, jolla on monipuolinen työ- ja koulutustausta, laaja kokemus yhteiskunnan eri osa-alueilta sekä viisautta ymmärtää suuria ja pieniä asioita. Kunnat tekevät valtion, ei toisinpäin. Maailma on se mitä päätöksiä kunnassamme teemme. Lokaali on globaalia. Jos emme muuta elämäntapaamme nyt, ei jälkikasvullemme jää elämää.

Politiikan takapenkillä olen ollut jo pitkään, olen mmm. ollut kahdesti ennenkin ehdolla ja olen nykyisen ministerin ex puoliso. Olen ollut kolmissa eduskuntavaaleissa aktiivisesti tukiryhmätyössä mukana. Minulla on luottamustehtäviä kunnan ja järjestöjen tasolla. Olen nyt valmis valtuustoon.

Dostoveski opetti ideologioiden olevan sokeutta. Alamme vasta nyt tajuta opetuksen arvon. Uskomuksista ja ismeistä on luovuttava . Eri ryhmien täytyy yhdessä rakentaa resurssiviisas talous (Sitra). Kestävä tapa elää. Pyydän lukemaan CV:ni.

Olen luontainen vastuunkantaja ja elättänyt itseni vuorovaikutustaidoillani pitkään. Olen luontainen esiintyjä. Akateemista taustaa minulla on sen verran etten muodosta näkemyksiäni ja päätöksiäni arkiajatteluun tukeutuen vaan tutkimus – ja kehittämistoiminnan periaatteella: etsien tutkittua tietoa ja käyttäen lähdekritiikkiä.

Mottoni sain jo lapsena isältäni: n. 7 vuotiaana rikoin puimakoneen, kun ukot eivät vastanneet mitä tapahtuu, jos tuosta vivusta vääntää; isä sanoi: "Poika älä koskaan koske koneeseen jonka rakennetta et ymmärrä."

Siitä lähtien olen opetellut korjaamaan melkein kaikki koneet sekä ymmärtämään, pilkkomaan ja yhdistämään kokonaisuudeksi myös käsitteelliset asiat. Pirzig ja Musashi opettivat oppimaan; kun oppii yhden taidon juurta jaksain (tutkimalla ”zeniläisittäin”), voi oppia oppimisen taidon, antiikin käsitteen arete (kykyjen mukaan elämistä). Linkola sanoo hänellä olevan vain vähän koulutusta mutta kertoo että hänellä kaikkien ilmiöiden suhteen "tutkijan silmä".

Näistä oivalluksista minä henkisesti elän.

HYMPT:

Käsite syntyi Pudasjärvellä, erämies Komulainen sen huulilleen ensimmäisenä muotoili. Hympt on sitä kun - Sompa irtoaa, vararengas on jäänyt kotiin, tuli sutta ja sekundaa kun oli taas niin häysy sillä juipilla, ollaan akseleita myöten kiinni ja kännykän akku loppuu, kassaneitikin virnisteli taas, sataa koko lomaviikon, kymppikilonen hyppää veneeseen ja siitä takaisin jokeen, kun joku pölli taas parkkikiekon jne...silloin sanotaan hympt. Saadaan vastoinkäymisestä energiaa ja elämänviisautta sekä lapseniloa siitä kun mikään ei jostakin kumman syystä vastustakaan.

Hympt on tao (tie, menetelmä), elämänasenne jolla ihminen ei päivästä toiseen pety itseensä tai kosmokseen. Se auttaa suhtautumaan vastoinkäymisiin (elämään) huumorilla, ei elämää saa vakavasti ottaa, saattaa ruveta ahdistamaan. Toiset elävät (arvo)maailmassa jossa ei ahdista kun ei välitä. Toiset oppivat jonkin hymptin kaltaisen luovan energian. Käsitteen ehkä näkyvin edustaja on laulava metsuri Pekka Kokko (Kalmah) Pudasjärveltä. Hympt on jin ja jang.

M.S